Zelfstudie: Lijsten en opsommingen

Algemene opmerking

BELANGRIJK: Hoewel niet alle sites het vermelden, moet je voor de WC3norm alle codetags steeds sluiten.
Dus niet gewoon: <p>blablabla
Maar beter: <p>blablabla</p>
Pas op, want een aantal codetags hebben geen afsluiter zoals bijvoorbeeld <br>


1 Evaluatie voor deze lessenreeks

  1. 10 punten voor de opdracht met lijsten en opsommingen
  2. 5 punten voor het online laten zien van deze opdracht

 

2 LEERSTOF

2.1 LEERINHOUDEN

In deze les moet je volgende tags kennen:

- alle tags van de vorige les

- <ul></ul> en <ol></ol>: Ga naar http://www.w3schools.com/html/html_lists.asp voor de uitleg. Klik in het linkermenu op opsommingen.

- de parameters ALIGN, WIDTH, HEIGHT, en BORDER voor <img src="">
Zie http://www.mijn-eigen-website.nl/mijn-afbeelding.html voor meer uitleg.

- <br clear=all>: Probeer te achterhalen wat het effect van deze code is. Gebruik desnoods Google om de betekenis van deze code te achterhalen.

In deze les leer je
- om opsommingstekens te gebruiken
- om een afbeelding links, rechts of in het midden invoegen met een tekst errond
- om te voorkomen dat na een afbeelding tekst verschijnt.


2.2 OPDRACHT MET LIJSTEN EN OPSOMMINGEN

Deze opgave moet klaar zijn voor het einde van de eerste les. Laat je resultaat op je eigen webruimte aan mij zien als je klaar bent om beoordeeld te worden.

- Maak een webpagina met in de statusbalk van het TAB-blad je eigen voor- en familienaam.

- Schrijf "SPAGHETTI:". Begin met de ingrediënten voor spaghetti (volgens jou :lol: ) te geven. Zet de ingrediënten in een lijst onder elkaar met opsommingtekens (geen cijfers).

- SCHRIJF "SCHOOL:" Maak vervolgens een genummerde lijst met daarin alle klassen (van het eerste tot en met het zesde) waarin je in het middelbaar al gezeten hebt.

- Kopieer en plak de volgende tekst na je twee lijsten:

<p>ALINEA 1: Pardoes heeft een groot, dik boek. Het Boek der Zeven Waarheden. In dit boek kan iedereen zich laten inschrijven. Dat kost niets en levert heel veel Efteling-plezier op! Als je in het Boek der Zeven Waarheden staat dan ontvang je gratis de digitale nieuwsbrief 'Magische Mail'. Pardoes heeft een groot, dik boek. Het Boek der Zeven Waarheden. In dit boek kan iedereen zich laten inschrijven. Dat kost niets en levert heel veel Efteling-plezier op! Als je in het Boek der Zeven Waarheden staat dan ontvang je gratis de digitale nieuwsbrief 'Magische Mail'. Pardoes heeft een groot, dik boek. Het Boek der Zeven Waarheden. In dit boek kan iedereen zich laten inschrijven. Dat kost niets en levert heel veel Efteling-plezier op! Als je in het Boek der Zeven Waarheden staat dan ontvang je gratis de digitale nieuwsbrief 'Magische Mail'.</p>

<p>ALINEA 2: Het is heel gemakkelijk om je naam op te laten nemen in het Boek der Zeven Waarheden. Want je hoeft alleen maar bijgaand formuliertje in te vullen en te mailen naar de Efteling en het Efteling-plezier en voordeel valt vanzelf in de bus! Het is heel gemakkelijk om je naam op te laten nemen in het Boek der Zeven Waarheden. Want je hoeft alleen maar bijgaand formuliertje in te vullen en te mailen naar de Efteling en het Efteling-plezier en voordeel valt vanzelf in de bus! Het is heel gemakkelijk om je naam op te laten nemen in het Boek der Zeven Waarheden. Want je hoeft alleen maar bijgaand formuliertje in te vullen en te mailen naar de Efteling en het Efteling-plezier en voordeel valt vanzelf in de bus!</p>

<p>ALINEA 3: Via de Magische Mail blijf je op de hoogte van alle Efteling nieuwtjes. Een aantal keer per jaar ontvang je deze digitale mail. Hierin staan o.a. nieuwtjes, wetenswaardigheden, kortingsacties, spelletjes en laatste informatie over de Wereld vol Wonderen. Via de Magische Mail blijf je op de hoogte van alle Efteling nieuwtjes. Een aantal keer per jaar ontvang je deze digitale mail. Hierin staan o.a. nieuwtjes, wetenswaardigheden, kortingsacties, spelletjes en laatste informatie over de Wereld vol Wonderen. Via de Magische Mail blijf je op de hoogte van alle Efteling nieuwtjes. Een aantal keer per jaar ontvang je deze digitale mail. Hierin staan o.a. nieuwtjes, wetenswaardigheden, kortingsacties, spelletjes en laatste informatie over de Wereld vol Wonderen.</p>

- Download de volgende afbeelding: http://www.projectx2002.org/html/efteling.jpg
en sla die op in je werkmap.

- Plaats de afbeelding efteling.jpg links in alinea 1 na de eerste <p>. Zorg ervoor dat de afbeelding links staat en dat de rest van de tekst errond komt. Zorg ervoor dat je via HTMLcodes de breedte en lengte van deze afbeelding verkleint zodat de tekst errond kan.

- Plaats de afbeelding efteling.jpg in het begin van de code van alinea 2. Je moet met de juiste coderingen voorkomen dat de tekst van alinea 2 onmiddellijk naast de afbeelding verschijnt. De tekst mag pas onder deze afbeelding starten.

- Plaats de afbeelding efteling.jpg rechts in alinea 3 en geef deze afbeelding via code een zichtbare rand.

- Plaats onderaan je pagina een link naar de site van de Efteling (http://www.efteling.nl) en gebruik efteling.jpg als afbeelding voor de link.

 

Last update 15.09.2017